Printfriendly

Guide - stivelse med sukker


© MyUpperPenthouse.blogspot.dk Du skal bruge:

Sukker
Vand
Gryde
En passende form

1. Lav en blanding af ½ del sukker og ½ del vand og kom det op i en gryde.Til mindre projekter,som f.eks. denne krone er det nok at bruge ½ deciliter af hvert.

2. Kog blandingen op og rør om indtil alt sukkeret er opløst. Lad blandingen afkøle inden brug.

3. Dyp dit arbejde i blandingen, og sørg for at det gennemvædes godt, men tryk overskydende væske ud.

4. Nu skal arbejdet tørre, og det gælder om at finde en passende form. Arbejdet skal sidde i spænd, så vær lidt kreativ med at finde det rigtige.

5. Når arbejdet er lagt på formen, så brug lidt tid på at trække detaljerne frem. Jo mere omhyggelig du er - jo flottere resultat.

Så skal arbejdet gennemtørre. Hvor lang det vil tage, afhænger af arbejdets størrelse og luftens temperatur, men gerne 1 døgns tid - eller måske mere. Du kan nemt mærke forskellen, for arbejdet skal blive helt stift. Virker det derimod 'gummiagtigt', så er det ikke tørt nok endnu.

Her her prinsessekronen lagt på en urtepotteskjuler, 
og skal nu trækkes i facon 
Du kan bruge balloner til påskeæg 


  1. Put ballonen ind i ægget og pust den op
  2. Træk og form arbejdet og hæng sen til tørre
  3. Når arbejdet er gennemtørt lukkes luften ud af ballonen, hvorefter den forsigtigt kan trækkes ud af ægget
TIP 1 - brug en elastik til at lukke ballonen - i stedet for at binde en knude - så kan den fint anvendes flere gange. Skyl den med lidt rent vand inden du bruger den igen.

TIP 2 - har du sukkerblanding i overskud så smid det ikke ud - det kan nemt gemmes og anvendes igen. Jeg plejer at putte det i en lille plasticbeholder m. låg, som jeg stiller på køl, hvor det mindst kan holde sig 1 uges tid, og så kan man stive efterhånden, som man bliver færdig med flere ting.


Færdige æg :-)
Her sidder små kroner til tørre på pensler :-)Ingen kommentarer:

Send en kommentar