Printfriendly

mandag den 10. august 2015

'Seagull Cotton' sjal/tørklædeInspireret af det skønne vinkelsjal fra 'Lutter Idyl' besluttede jeg mig for at kaste mig ud i eget design. Rib-strukturen opstår ved kun at hækle i bagerste maskeled - og minder mest af alt om ret- og vrang-teknikken fra strikkeverdenen.


Designet blev til undervejs, og de store 'vinger' og grålige toner minder mig om de insisterende måger, som trives særdeles godt i området, hvor jeg bor, og derfor var det meget nærliggende at kalde modellen for 'Seagull'  (havmåge) :-)


Farverne er dog på ingen måde insisterende - de er holdt i bløde toner, som jeg holder så meget af. Farver er et personligt valg, og derfor skal man gå med hjertet. Men et godt tip er, at især farver på samme tone-skala spiller godt sammen.

Jeg har tilføjet kontrastkanter langs den ene side af begge 'vinger'
 - og placeret dem forskudt.

Tørklædet her er hæklet i 100% bomuld med nål 2½, og jeg synes ikke, at det bliver for tungt, men det kan være en smagssag. Selvfølgelig ville det også gøre sig godt i en lækker uldkvalitet, så det er dit valg, om du vil bruge det ene eller det andet - man er ikke låst i designet til kun at bruge bomuld.

Både de 2 grå, - og den støvet grønne farve har jeg fundet hos Søstrene Grenes, hvorimod den lækre pudderrosa farve (no 1489) er fra Mayflower.
Det er ikke et vildt stort tørklæde, men der er mange muligheder i designet for, at man fx. selv kan gøre det længere, hvis man ønsker det :-) 

'Moviestar'en' her venter på, at der måske falder en godbid af,
men bliver dog lidt nervøs, da jeg tager kameraet frem ...

Altid lige i nærheden ...


Har du lyst til at lave dit eget 'havmåge-tørklæde', kan opskriften købes her:

20 kommentarer:

 1. Jeg er helt vild med det 😃 ! Har du en opskrift? 😃

  SvarSlet
 2. Hej Louise,
  Jeg har ikke skrevet ret meget ned, så en endelig opskrift har jeg ikke på stående fod. Men jeg vil bestemt ikke afvise, at den kan komme på et tidspunkt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ok 😃 spændende. Kan du afslører lidt. Er det første stykke bare at lave to stangmasker i sidste maske og så vende med to luftmasker?

   Slet
 3. Ja, du er meget på rette spor - 1 udtagning sidst på hver række, men det er HALV-stangmasker :-)

  SvarSlet
 4. Opskriften er nu lagt under 'DIY - hækleopskrifter' :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil så gerne h opskriften på dette sjal, men kan slet ikke finde ud af hvor jeg skal lede.....

   Slet
  2. Hej Charlotte,

   Sjalet findes desværre ikke længere som gratis opskrift, men kan købes via Facebook her: https://www.facebook.com/myupperpenthouse/

   Mvh. Charlotte

   Slet
 5. Åh nej hvorfor er opskriften nu væk ? 😳😥

  SvarSlet
 6. Louise - jeg har lige måttet lave rettelser til opskriften, så vær lige opmærksom på, at du får brugt den nye version :-)

  SvarSlet
 7. Nåårh ok 😜 var jo lige ved at gå i panik over den var væk 😂 jeg er stadig kun igang med første sektion. Mangler ca 11/12 rækker. Hvilke ændringer er der lavet ? Nogle meget vigtige?

  SvarSlet
 8. Louise, det var kun rettelser til del 2 og 3, men ja, det var vigtige ændringer ift. at få den rigtige form. Men hvis du stadig er ved del 1, så følger du bare opskriften videre, som den er nu :-)

  SvarSlet
 9. Tak for en rigtig god opskrift (:
  Er lige blevet færdig med mit tørklæde,
  glæder mig til at få det brugt (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme, det glæder mig at høre, at du kunne bruge opskriften :-)
   Charlotte

   Slet
 10. Hejsa. Ved du hvor mange ribber der er i hver sektion ? Mvh lonny ps tak for et super flot sjal :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lonny, tak for dit spørgsmål :-) 1 rib = 2 rækker. Del 1 & 4 har således 51 ribber og del 2 & 3 har 15 :-)
   Go' fornøjelse med hæklingen.
   /Charlotte

   Slet
 11. Hej :) Jeg er nødt til at hækle sådan et (eller to) til vinteren, men hvor meget garn har du ca. brugt? Jeg overvejer at bruge Drops Cotton Merino, hvad synes du om det valg?
  KH - og på forhånd tak for opskrift - Ida

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ida,
   Nederst her i indlægget her er der et link til opskriften, og heri står også, hvor meget garn, jeg har brugt. Når du vælger et andet garn, kan jeg desværre ikke vejlede dig, da jeg ikke kender garnet, men der er mange, som har hæklet tørklædet i forskellige garner, så måske kan du søge mere info herom i facebookgruppen 'Seagull sjalet og andre sjaler. Hæklet og strikket' - linket hertil er: https://www.facebook.com/groups/772228979555576/?fref=ts.

   Tak for kommentaren og go' fornøjelse med tørklædet :-)
   /Charlotte

   Slet
 12. Hej
  Kan det passe at opskriften er fjernet fra din side igen??

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte,
   Ja, den gratis opskrift er taget ned pga. misbrug, men det er muligt at købe et eksemplar lige her: https://www.facebook.com/myupperpenthouse/.
   Mvh.
   Charlottte

   Slet