Printfriendly

Opskrift på hvide engle og juletræer
Jeg har brugt
Hæklenål nr. 2½, 8/4 bomuldsgarn i hvid fra Søstrene Grenes og beige ID garn til træets stamme, 1 stoppenål, lidt jutesnor, en rest garn til broderi, træperler og nogle små sølvstjerner, som jeg havde i overskud fra en tidligere nytårsaften.


Engel (krop)

1. 2 fm i MR, 1 lm, vend (2) (træk i endetråden, så den magiske cirkel lukkes til.) 
Du kan med fordel hækle endetråden med under de næste masker, hvis du alligevel skal bruge en anden slags snor f.eks. en jutesnor, som jeg har brugt, til ophæng.
2. 2 fm i 1. m – 1 fm i næste m, 1 lm, vend (3)
3. 2 fm i 1. m – 1 fm i næste 2 m, 1 lm, vend (4)
4. 2 fm i 1. m – 1 fm i næste 3 m, 1 lm, vend (5)
Fortsæt på samme måde indtil der i alt er 16 m på rækken. Bryd ikke garnet, men vend med 1 lm og fortsæt så med at hækle en kant rundt om trekanten således:

1 fm i hver m., dog hækles 2 fm ved hvert hjørne (i de øverste 2 m hækles 2 fm i hver). Når du har hæklet opad den ene side og nedad den anden - og kommer til det nederste lige stykke - hækles 1 fm i 7 m.
Samtidig i den 7. m hækles 1. ben således: 4 lm + 1 fm i 3. lm samt 1 km i de sidste 2 lm og afslut med 1 km i 7. m. Lav herefter 1 km i næste m (det er den 8. m på det lige stykke) og 1 km i 9. m.
Samtidig i den 9. m hækles 2. ben: 4 lm + 1 fm i 3. lm, 1 km i de sidste 2 lm, og afslut med 1 km i 9. m. Hækl 1 fm i hver af de sidste 7 m og afslut med 1 km
Bryd garnet og hæft endetrådene.TIP - ønsker du et lille broderi på englen, kan det med fordel broderes inden vingen syes på, så får du ikke synlige tråde bagpå.

Englevinger

1. 8 stm i MR, 2 lm, vend (8) ) (træk i endetråden, så den magiske cirkel lukkes til.)
2. 2 stm i hver stm rk. ud, 2 lm vend (16)
3. *1 stm, 2 stm i næste m* - gentag rk. ud (24)
4. *2 stm i 1. m – 1 fm i næste m*, gentag rk. ud (36)
Klip endetråden lidt lang, så du kan bruge den til at sy vingerne fast til kroppen med.

Klip et stykke jutesnor i passende længde og træk den gennem en brodérnål/stoppenål - og træk herefter også en træperle på snoren. Før så nålen gennem den øverste maske på kroppen/trekanten, og før nålen gennem trækuglen igen. Træk begge snore lige lange og bind en knude lige over træperlen, og igen øverst for at lukke enderne.


Så er din engel færdig, og nu er det nemt at lave et juletræ. Følg opskriften på engel (krop). Træets stamme: Sæt garnet i den 7. m på det nederste lige stykke, og hækl 1 fm i de næste 4 m, 1 lm, vend og hækl 4 fm tilbage. Bryd garnet og hæft endetrådene.
Sæt en ophængssnor i foroven som på englen, og pynt gerne træet efter ønske.
Go' fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar