Printfriendly

mandag den 25. januar 2016

BATMAN til Julius
Den seje superhelt Batman er nu færdig og klar til nye eventyr med sin allerbedste ven Julius.
Julius har fødselsdag i marts måned, så Batman må altså være hemmelig lidt endnu.

Opskriften er som tidligere nævnt fra LittleHappyCrochet, men jeg har ændret lidt på detaljerne.
Han har fået lange handsker, som går op i en spids på armen, kappen i filt har fået bindebånd m. perler i stedet for en tryklås, og huen/masken har fået åbning til øjnene i stedet for påsyede øjne af filt. Jeg elsker at tilføre mit eget touch, men samtidig stadig have komforten ved at følge en opskrift, for der er jo ingen grund til at opfinde den dybe tallerken en gang til.Der gik rigtig lang tid med at lave håret - 4 dage 'on and off' - og det var virkelig en langsommelig proces, da jeg har trukket garnstumper igennem hver eneste maske.
Det er faktisk første gang, jeg laver denne slags hår, og man kan ikke læse i opskriften, hvordan det skal placeres/fordeles, så først efter et pænt stykke kunne jeg se, hvor tæt og kraftigt det blev. Men nu var jeg startet sådan, så syntes jeg også, at jeg ville fuldføre princippet hele vejen igennem, men man kan sikkert nøjes med mindre. Til gengæld synes jeg, at det lykkedes ret godt at få lavet en sej frisure :-)Men et lille tip, som kan være rart at vide noget om er, at lave en hals/nakke-forstærkning, så man undgår at hovedet bliver ustabilt og kommer til at dingle. 
Man fylder jo en del ekstra vægt på hovedet i form af hår, og når man som jeg, har brugt et helt nøgle garn (selvfølgelig minus klipning), så tror jeg alligevel, at det var afgørende for det endelige resultat.

Hvis du ikke ved, hvordan man laver en hals/nakke-forstærkning, så stay tuned og følg med på næste indlæg :-)

4 kommentarer:

 1. Hej. Jeg er igang med batman. Er helt vild, med den måde du har lavet huen på. Må jeg vide hvad du har gjort?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christina,
   Undskyld det sene svar - jeg er helt væk i eksamensprojekt pt.

   Og det er godt nok længe siden, at jeg lavede denne, så må lige se, om jeg kan komme i tanke om det. Ved øjnene har jeg bare hæklet et antal luftmasker, som passer til størrelsen på øjnene, hvorefter der springes over det samme antal masker på huen. Når du kommer tilbage hertil på næste omgang, så hækler du bare 1 fastmaske i hver luftmaske. Mht. spidsen midt for, så tror jeg, at den består af enten 2-3 stangmasker - 1 (el. 2) luftmasker - og så igen 2-3 stangmasker.
   Jeg har desværre ikke mulighed for at tjekke det efter, da Batman forlængst er flyttet ind hos Julius :-)

   Skriv endelig igen, hvis der ellers er noget :-)

   Mvh.
   Charlotte

   Slet
 2. Hej. Jeg vil i gang med Batman til min søn og er helt vild med handskerne, kappen og huen/masken.

  Har du opskrift på dem?

  Mvh. Lykke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lykke,
   Jeg har intet skrevet ned omkring de ting, du nævner, men kig min kommentar ovenfor, hvor jeg har beskrevet masken. Kappen er bare en hæklet firkant, hvor den øverste kant lige er bukket ned og syet fast som en løbegang, og så har jeg trukket en hæklet lm-kæde igennem som snor, hvorefter jeg har sat en perle i hver ende.

   Det kan godt være lidt sværere at forklare handskerne, da jeg ikke husker konkret, hvad jeg har gjort, men jeg forestiller mig noget i denne retning: Når du har hæklet hånden med sort garn og skifter til den grå farve, hækles første omgang kun i de bagerste maskeled. På den måde har du stadig de forreste maskeled 'ledige', som du så kan hækle i (evt. først når du har hæklet hele armen færdig). Sæt det sorte gang til i den første maske, og hækl fm omgangen ud. Hækl endnu en omgang med fastmasker, men ovenpå armen - midt på - hækles en 'trekant'således: 1 hstm + 1 stm + 1 hstm, og fortsæt så med fastmasker omgangen ud. Det kan godt være, at jeg herefter har hæklet en hel omgang med kædemasker (1 i hver fm). Bryd herefter garnet og hæft endetråden.

   Dette er mit umiddelbare bud, - jeg håber du kan bruge det til noget, eller bare som inspiration til at prøve dig frem :-)

   Mvh.
   Charlotte

   Slet